25 Ocak 2017 Çarşamba

21 bin 500 ortaokulu öğrencisine yönelik mesleki yönelim analizi yapıldı







Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim işbirliğiyle 21 bin 500 ortaokulu öğrencisine yönelik mesleki ve yönelim analizi yapıldı. Test sonuçlarına göre çocuklar, ilgilerine ve meslek isteklerine yönelik okul tercihleri yapabilecek.
Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ortaokulların 7 ve 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilere yönelik mesleki ve yönelim analizi yapıldı. İlçe genelindeki 56 ortaokulda 21 bin 500 öğrenci üzerinde yapılan testlerde çocukların yetenek ve ilgilerinin daha iyi tanınması ve bu yolla okul ve ders seçimine yardımcı olunması amaçlanıyor. John L. Holland tarafından geliştirilen dünyada kabul görmüş olan uygulama, mesleki ilgi envanteri ve kişilik tiplerinin belirlenmesini sağlayan 90 soruluk bir testten oluşuyor.







Okul tercihlerinde pusula olacak
Bu test sonunda öğrencilere meslek ilgilerini içeren sonuçlar dağıtıldı. Ayrıca veli ve okul rehber öğretmenlerine online ortamda test sonuçlarını görebilecekleri bir şifre de verildi. Okul, meslek ve ders seçimlerinde bir pusula görevi görecek test sonuçlarına göre çocuklar, TEOG sonunda ilgilerine ve meslek isteklerine yönelik okul tercihleri yapabilecek. Aynı zamanda çıkan sonuçlara göre okullar, meslek eğitimlerine yönelik kurs çalışmaları da başlatmayı planlıyor.
Alıntıdır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Rehberlik Programı Demo Talep Formu için tıklayınız.

Datasis Twitter

Öne Çıkan Yayın

Öğrenci Tanıma Formlarınızı; Datasis güvencesi ve fiyat avantajıyla www.omrmarket.com'dan sipariş verebilirsiniz.

Öğrencinin Eğitim, Sosyal, Sağlık, Ailevi, Anne-Baba, Kardeş gibi geçmişinin ve bugününün tüm ayrıntısıyla sisteme yüklenmesine olanak ...

İLKADIM Birey Tanıma Envanteri

Popüler Gönderiler

Copyright Datasis

Copyright © 2013 Rehberim Yanımda - Datasis Yazılım Donanım İletişim Yayıncılık Eğitim ve Sınav Hiz. Blogger tarafından desteklenmektedir.